Екосвідомість як стиль життя

Сьогодні екологічні проблеми є важливими для людей і визначають рівень благополуччя всієї світової цивілізації.

Щорічно, в квітні по всій планеті відзначають День довкілля, Всесвітній день Матері-Землі, Дні заповідників і національних парків, День Чорнобильської трагедії. Ці дні – нагадування про екологічні катастрофи, коли кожна людина повинна задуматися над тим, що ЗЕМЛЯ потребує турботи й захисту; покликані об’єднати людей планети в справі захисту навколишнього середовища, нагадати про те, що планета, яка дарувала нам життя, унікальна.

В Україні повномасштабне вторгнення росії вже завдало та продовжує завдавати величезної шкоди людям та інфраструктурі. Війна негативно впливає на навколишнє середовище. Спалені ліси та поля. Забруднені ріки та ґрунт. Затоплені міста та села. Все це становить серйозну проблему з довгостроковими наслідками довкілля та для здоров’я людей.

З метою формування у студентської молоді екологічного мислення, екологічного світогляду та екологічної культури, а також популяризації літератури про стан навколишнього природного середовища, про екологічні загрози та ризики, про природні багатства України та їх раціональне використання і відтворення Наукова бібліотека підготувала екопросвітницькі заходи:

Дбаймо про екологію Землі!