Зиновій Красовицький – вчений-практик

27 листопада Сумщина відзначає 100-річчя від дня народження визначного представника сучасної медицини, професора, доктора медичних наук, заслуженого лікаря України – Зиновія Йосиповича Красовицького.

Його ідеї збагатили медичну науку та практику і мають першочергове значення для вдосконалення шляхів профілактики і боротьби з інфекційними хворобами.

Красовицький Зиновій Йосипович – один з небагатьох практичних лікарів України, який все своє життя постійно займався науковою діяльністю, є автором 150 наукових праць, монографій та винаходів, які захищені авторськими свідоцтвами і патентами. Активно впроваджував у клінічну та епідеміологічну практику нові методи діагностики, лікування і профілактики інфекційних хвороб.

Рішенням Сумської міської ради від 24 лютого 2021 року № 446-МР Зиновію Йосиповичу Красовицькому, за наполегливу сумлінну працю в галузі охорони здоров’я, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток медицини, присвоєно звання «Почесний громадянин міста Суми».

Наукова бібліотека до 100-річчя від дня народження відомого земляка підготувала віртуальне краєзнавче досьє «Зиновій Красовицький – видатний медик Сумщини».