Золота повінь українського слова

Щорічно 9 листопада в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця українці відзначають День української писемності та мови.

Українська мова належить до мов великих європейських і світових народів. Наша мова – це велика основа для єдності всієї держави, невичерпна духовна скарбниця, до якої народ безперервно докладає свій досвід, розум і почуття. Мова – це особистість, вона має обличчя, свій характер, темперамент, свою культуру, мораль, честь і гідність, своє минуле і майбутнє.

До Дня української писемності та мови Наукова бібліотека проводить мовознавчий Тиждень «Золота повінь українського слова». В рамках Тижня організовано:

  • тематична виставка «І українська мова стала відкриттям. Вона відкрила шлях до творчої скарбниці» (абонемент наукової літератури – 113 аудит.);
  • виставка новинок «Інновації на уроках мови і літератури» (абонемент навчальної літератури слов’янської філології);
  • година-роздум «Мова – це серце нації і канва, на якій людина вишиває узори свого буття» (читальний зал № 1 – 109 аудит.).

У День української писемності та мови на хвилі Першого каналу UA традиційно звучатиме Всеукраїнський радіодиктант єдності. Офіційне гасло цьогорічного заходу – #пишеморазом.

Радіодиктант – не просто засіб перевірити власну грамотність, а насамперед масштабний національний флешмоб єднання навколо мови. 

Усіх охочих запрошуюємо долучитися до цієї події. Початок 9 листопада об 11:30.

11 листопада текст диктанту буде оприлюднено на сайті UA: Українське радіо.