Збори трудового колективу Наукової бібліотеки

3 квітня 2024 року в Науковій бібліотеці СумДПУ імені А. С. Макаренка відбулися збори трудового колективу.

Серед питань до розгляду:
звіт претендента Ірини Олександрівни Железняк на посаду директора Наукової бібліотеки;
голосування щодо надання рекомендацій на посаду директора Наукової бібліотеки.

На початку звіту Ірина Олександрівна Железняк звернулася до присутніх зі словами подяки за підтримку, плідну та результативну роботу в цей непростий час. Далі акцентувала увагу на необхідності активного впровадження новітніх технологій та сервісів для створення сучасного комфортного інформаційно-бібліотечного простору в університеті з урахуванням нових цифрових практик, сучасних освітніх трендів та розробок; розширення системи дистанційних бібліотечних послуг. Окреслила пріоритетні напрямки діяльності бібліотеки: розвиток якісної системи бібліотечних послуг, сервісів, ресурсів, орієнтованих на дистанційну та змішану форми навчання; організація безбар’єрного доступу до інформації у фізичному і віртуальному середовищі бібліотеки університету; оптимізація кількісно-якісної складової бібліотечного ресурсу та актуалізація фонду традиційних документів з урахуванням економічного обґрунтування і предметно-орієнтованої направленості; реалізація концепції відкритого доступу до результатів наукових досліджень університету через розвиток інституційного репозитарію та популяризації політики відкритого доступу; підвищення рівня кадрового потенціалу; покращення стану фізичного простору бібліотеки.

На зборах була присутня в. о. ректора, проректор з науково-педагогічної (виховної та соціальної) роботи СумДПУ імені А. С. Макаренка Заікіна Ганна Леонідівна, яка відзначила роботу директора Железняк І. О. та колективу Наукової бібліотеки.

Співробітники Наукової бібліотеки більшістю голосів підтримали пропозицію «рекомендувати Ірину Олександрівну Железняк на посаду директора Наукової бібліотеки». Маємо надію, що вчена рада університету підтримає ініціативу колективу Наукової бібліотеки.

Продовжуємо працювати, нам є куди рости і до чого прагнути!