«Я поет і більш нічого…»

27 листопада народився український письменник Сумщини, поет, перекладач, член Національної спілки письменників України, журналіст – ОЛЕКСАНДР ВАСИЛЬОВИЧ ВЕРТІЛЬ.

Секрет творчого успіху письменника – писати з душею та думкою. Він – автор поетичних збірок, сповнених теплої, душевної та миролюбної лірики, без закликів, неспокою чи суєти.

Поезія – це мудрість, одна справа писати, а інша – виносити це на люди. Потрібно бути максимально обережним у виборі кожного слова, пам’ятаючи про велику відповідальність.

О. Вертіль

Письменник – лауреат літературних премій: імені Пилипа Рудя, імені Олександра Олеся, імені Василя Мисика. Його вірші перекладено багатьма мовами світу.

У творчості ми – немов бджоли, які часто кружляють над безліччю квіток у пошуку власної. Вважаю, свою квітку я уже віднайшов, і це – головне.

О. Вертіль

До ювілейної дати сумського письменника Наукова бібліотека презентує віртуальну виставку-портрет «Я поет і більш нічого…».

Вітаємо Олександра Васильовича Вертіля з 65-річчям!!! Від щирого серця бажаємо  міцного здоров’я, щастя, душевного тепла й родинного затишку, мирного неба й творчої наснаги на багато-багато років, здійснення заповітних мрій.
З роси й води Вам, дорогий ювіляре!