Я хочу, щоб ви пам’ятали не тільки мої справи, а й мою душу…

Найкращі з кращих падають від куль,
Грудьми своїми землю прикривають.
Сумним набатом в селах і містах,
Звучать слова «Герої не вмирають!»

5 травня минає шоста річниця від часу загибелі випускника нашого університету, Героя України, Почесного громадянина міста Суми, полковника СБУ Олександра Аніщенка.

Олександр загинув, віддано захищаючи Український народ від ворожої агресії, до останньої хвилини свого життя залишаючись вірним Присязі та військовому братерству.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та незламність духу, Указом Президента України від 20.06.2014 № 543/2014 полковник Аніщенко Олександр Григорович нагороджений Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно).

2 вересня 2014 згідно з рішенням  Сумської міської ради Олександру Аніщенку присвоєне звання «Почесний громадянин міста Суми» (посмертно).

За виняткову мужність, героїзм і самопожертву, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Указом Президента України від 02.01.2015 № 1/2015 полковнику Аніщенку Олександру Григоровичу присвоєне звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

У травні 2015 року згідно з рішенням Сумської міської ради Сумській загальноосвітній школі І-ІІІ ступеней № 4 присвоєне ім’я Героя України Олександра Аніщенка.

У травні 2016 р. одній з вулиць м. Суми присвоєне ім’я Героя України Олександра Аніщенка.

На честь Героя на фасаді будівлі СумДПУ імені А. С. Макаренка встановлено меморіальну дошку.

Вічна пам’ять Герою. Ми пам’ятаємо!