World Mental Health Day

Всесвітній день психічного здоров’я (World Mental Health Day) або День ментального здоров’я у світі та в Україні відзначається щороку 10 жовтня.

За визначенням ВООЗ, психічне здоров’я – це стан душевного благополуччя, яке дає кожній людині можливість здійснювати власний потенціал, долати звичайні життєві стреси, плідно працювати.

Психологічно здорова людина – це насамперед людина спонтанна і творча, життєрадісна і весела, відкрита і пізнає себе і навколишній світ не тільки розумом, а й почуттями, інтуїцією. У збереженні та зміцненні психічного здоров’я важливе значення має дотримання принципів здорового способу життя.

У межах Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки розпрацьовано: довідник «Базові навички турботи про себе та інших»; новий розділ «Довідника безбарʼєрності» – «Етика взаємодії у період стресу»; керування стресом у застосунку «BetterMe»: «Mental Health»; ролики для телебачення «Скажи чесно, ти як?», аптечка самодопомоги від українських зірок і телеведучих; серія анімаційних відеороликів про природу стресу, допомогу собі та близьким.

Наукова бібліотека на знак підтримки всесвітніх заходів та з метою промоції здорового способу життя, виховання психічної рівноваги, першої домедичної та медичної допомоги підготувала:

Пам’ятаємо! Будь-яка ситуація чи період рано чи пізно завершується. Життя продовжується, тому не потрібно ставити його на паузу. Ви маєте право радіти, сміятись, плакати, сумувати, горювати. Не залишайтесь сам на сам із труднощами, багато людей готові допомогти вам.

Бережіть своє фізичне та психічне здоров’я!

Будьте уважними один до одного та оберігайте власне психічне здоров’я!!!

Це важливо для спільної ПЕРЕМОГИ УКРАЇНИ та внутрішньої рівноваги особистості!