Вишиваємо Перемогу!

***
Одягнімо, друже, вишиванки
Наш чарівний український стрій.
Не для когось, не для забаганки,
А для себе, вірний друже мій.
Одягнімо вишиванки, друже,
Як одвічний предків талісман.
Хай не буде серед нас байдужих
І один в нас буде отаман.

Одягнімо в свята і неділі,
В будень, за потреби, одягнім
І відчуєм вороги безсилі
Зруйнувати український дім.
 Одягнімо вишиванки, друже,
Хай побачить українців світ
Молодих, відважних, дужих,
У єднанні на сто тисяч літ.
Василь Дерій

16 травня – День вишиванки – улюблене свято мільйонів українців, яке засвідчує національну ідентичність і збереження культурних надбань нашої нації.

Концепцією свята цьогоріч обрали гасло «Вишиваємо Перемогу. Кожен на своєму місці».

За словами співзасновниці Всесвітнього дня вишиванки Лесі Воронюк, цьогорічне гасло свята вкотре нагадує всім українцям, про те, що кожен з нас має стати символічною “ниткою”, яка щодня наполегливо “вишиває” українську Перемогу великими та малими “стіжками”.

Довідково:

  • День вишиванки відзначається щорічно у третій четвер травня. Всесвітній день вишиванки не є офіційним святом, а був започаткований у 2006 році.
  • Вперше запропонувала ідею акції «Всесвітній день вишиванки» тоді ще студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк, надихнувшись прикладом свого друга, який постійно носив вишиту сорочку в повсякденному вбранні.
  • Цього дня частина студентів університету та його викладачів підтримали ініціативу і прийшли на навчання у традиційному українському одязі. Саме ця подія започаткувала відзначення Всесвітнього дня вишиванки.

До визначного дня організатори Всесвітнього дня вишиванки у співпраці із ТРО «Медіа» зняли та презентували тематичний відеоролик.
Українці продовжують у важких боях виборювати право на свою незалежність і свободу. Тож невипадково однією з ключових фігур у проморолику зображено FPV-дрони, які на полі бою ефективно нищать ворогів України.
“Це промо має на меті нагадати всім нам про те, що українці мають об’єднуватись заради Перемоги, як це було на початку широкомасштабного вторгнення. І кожен з нас може допомогти своєму ближньому для досягнення головної мети української нації”, – зауважив режисер відеоролика, військовослужбовець ЗСУ Олександр Ткачук.

Наукова бібліотека долучається до святкування та пропонує ознайомитись з підготовленими віртуальними матеріалами:

ВІТАЄМО ВСІХ ЗІ СВЯТОМ! РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!