Вітаємо рідну Alma Mater!

Сумський державний педагогічний університет розпочав свою славетну історію 28 грудня далекого 1924 року. За час існування заклад пройшов довгий, складний, але гідний шлях глибинних перетворень, становлення, утвердження своїх принципів, пошуків, звершень, зростання та примноження здобутків. Велична історія, багатотисячна плеяда випускників, знані науковці, професіоналізм, патріотизм, висока громадянська позиція, доброчесність, академічна свобода, прагнення до змін, духовність – все це сьогоденні реалії рідної Alma Mater, де шанують академічні традиції й творять майбутнє національної освіти і науки.

Від щирого серця вітаємо дружню університетську родину, усіх, хто має честь бути причетним до рідного Педагогічного зі знаменною датою – 99-річчям від дня заснування!

Історію та вектор розвитку університету завжди визначали творчі та інтелектуально відважні особистості, які натхненною працею, науковими здобутками та активною громадською позицією творили нові перспективи української освіти.

Із щирою подякою згадуємо всіх, хто брав участь у становленні і розбудові Університету, – викладачів, науковців, співробітників, випускників різних років.

Пишаємось видатними успіхами, високим професіоналізмом, бажаємо творчих звершень, невтомності у пошуку гідних шляхів та векторів розвитку, нестримного бажання рухатись уперед до амбітних цілей. Нехай завжди знаходяться сили і наснага для підкорення нових вершин, а ваша енергія, багаторічний досвід, безмежний інтелектуальний потенціал і надалі служать на благо Університету! Залишайтесь кращими, першими у своїй справі, реалізуйте себе, прославляючи та збагачуючи історію і здобутки рідного Педагогічного!

Складні часи народжують сильних людей і створюють багато нових можливостей… Віримо, що СумДПУ подолає грізні виклики сьогодення, вистоїть, збагатиться справжніми друзями та партнерами. Впевнені, що майже столітній колективний досвід науковців, викладачів, студентів і випускників закладу стане основою подальшого поступу знаного і визнаного в Україні, Європі і світі Сумського державного педагогічного університету.

Найскорішого миру рідній українській землі та процвітання нашій Alma Mater!