Вільям Сомерсет Моем. Сенс життя

25 січня світова літературна спільнота відзначає 150-річчя від дня народження англійського новеліста і драматурга, критика і світського лева, який творив у жанрі реалізму з орієнтацією на тенденції модерну та неоромантизму – Вільяма Сомерсета Моема.

Письменник досягнув значної популярності та визнання за притаманну йому майстерність оповідача, правдивість, відточеність літературної форми, заснованої на принципі простоти, дохідливості та милозвучності.

Моем жваво відгукувався на запити часу та смаки публіки. Його шлях до успіху не був легким; він працював регулярно, вперто і цілеспрямовано, зумів добитися визнання та матеріального добробуту, ставши одним із найчитаніших авторів. Наклади його книг розкуповувалися з дивовижною швидкістю та приносили великі прибутки.

Наукова бібліотека до ювілейної дати письменника підготувала віртуальну виставку «Жанрово-стилістичні особливості творів Сомерсета Моема». Виставка розкриває важливі аспекти життя та творчості цього виняткового британця, надаючи унікальний погляд на «культуру мислення та слова» в контексті його часу та сучасності.