Відкриті знання в університетах України

Пропонуємо науковій спільноті СумДПУ долучитися до циклу вебінарів “Відкриті знання в університетах України: відкриті освітні ресурси”.

Мета вебінарів:

Відповідно до рішень/рекомендацій ЮНЕСКО та Євросоюзу довести можливість і необхідність долучення ЗВО України до формування екосистеми відкритих освітніх ресурсів (OER) в державі, зокрема для подолання кризи нестачі сучасного доступного освітнього контенту українською мовою та формування пулу безкоштовних, доступних, інклюзивних відкритих підручників для вищої освіти в період воєнного стану в державі.

Тема № 3: “Переваги відкритих освітніх ресурсів: зарубіжний досвід та формування українських стратегій” (до Тижня відкритої освіти).

  • Коли: 7 березня 2024 р. з 11:30 до 13:00 (платформа ZOOM) 
  • Спікер: Nikki Andersen, University of Southern Queensland (Australia). Nikki Andersen – переможниця та володарка нагороди в номінації «DIVERSITY, EQUITY & INCLUSION» (Розмаїття, рівність та інклюзія) в Open Education Global 2023 (США), особа з інвалідністю.

Головні теми для обговорення:

  • “Люди з обмеженими можливостями є найбільшою групою меншин у світі” (Організація Об’єднаних Націй) і «вони – єдина група на планеті, частиною якої будь-хто може стати в будь-який час» (Bell, K.);
  • розуміння важливості та масштабів інклюзії в українській спільноті вищої освіти в період російсько-української війни в контексті інформаційної підтримки;
  • практики створення відкритих підручників та відкритих навчальних посібників в University of Southern Queensland (Australia).

Реєстрація: 

https://forms.gle/3aEAaiz1kZCkBy876 або

https://docs.google.com/…/ 1FAIpQLSdGcPNJzXZlSP…/ viewform

(Якщо посилання не відкривається, скопіюйте його та вставте в нове вікно/вкладку або скористайтесь іншим браузером)

Організатори:

Український державний університет науки і технологій;

Секція університетських бібліотек Української бібліотечної асоціації.