Вебінари Web of Science українською

Шановні дослідники СумДПУ імені А. С. Макаренка!

Запрошуємо Вас на безкоштовні вебінари про ресурси компанії Clarivate на допомогу успішній наукової діяльності. 12–16 жовтня 2020 року заплановано 11 вебінарів українською. Буде висвітлено основи наукометрії та її коректного застосування, можливості референс-менеджера EndNote для швидкого і точного оформлення публікацій, створення, наповнення та використання основних авторських профілів Publons та ORCID та як і чим можуть допомогти Web of Science та InCites при подачі грантової заявки. Щодня пропонується нова тема, у двох або трьох повторах. Обирайте зручний час!

Реєстрацію відкрито. Після переходу за обраним посиланням необхідно заповнити форму, що знаходиться під словом Register. Вебінар проходитиме на платформі WEBEX. Технічні обмеження стандартні: операційна система має бути вище ХР та встановлено останню версію браузера.

Протягом тижня по закінченню серії, тим, хто прослухав не менше 90 % часу обраного вебінару, на вказану при реєстрації електронну пошту буде надіслано сертифікат учасника.

12 жовтня
Тема: Вступ до наукометрії

Тези: Історичний екскурс. Предмет, мета, задачі наукометрії. Дані, що використовуються для аналізу, джерела, вимоги до якості. Основні показники, переваги та недоліки: імпакт-фактор і його варіації, h-індекс, CNCI. Вплив відкритого доступу на розвиток науки. Коректне і некоректне застосування, причини і наслідки. Застосування наукометрії для побудови стратегії розвитку наукової діяльності вченого, установи, країни. Об’єктивна оцінка публікаційної діяльності установи. Профілі установи та автора: функції та можливості. Відповіді на запитання.

7:15–8:15 Реєстрація

16:15–17:15 Реєстрація

13 жовтня
Тема: Референс-менеджер EndNote: швидке оформлення публікацій без помилок

Тези: Можливості і функції EndNote. Початок роботи. Створення, наповнення та впорядкування власної колекції статей. Імпорт публікацій з Web of Science, онлайн бібліотек, пошукових систем, сайту видання, створення запису власноруч. Структура статті. Формати пристатейної літератури. Оформлення рукописів за форматом журналу. Експорт даних з EndNote. Створення звітів. Відповіді на запитання.

7:15–8:15 Реєстрація 

11:15–12:15 Реєстрація 

16:15–17:15 Реєстрація 

15 жовтня

Тема: Можливості ресурсів Clarivate для успішної грантової заявки

Тези: Інформація про грантову підтримку у Web of Science Core Collection. Пошук і аналіз літератури, видань, майбутніх партнерів, джерел фінансування, оцінка власних шансів за допомогою бази. Детальний аналіз ефективності співпраці за допомогою аналітичної системи InCites. Також буде розглянуто процедури та особливості оцінювання грантових заявок і на що варто звернути увагу при написанні проєкту.

7:15–8:15 Реєстрація 

11:15–12:15 Реєстрація 

16:15–17:15 Реєстрація 

16 жовтня
Тема: Профілі автора: створення, корегування, можливості

Тези: Презентація здобутків науковця. Чому і які складнощі можуть виникнути при пошуку робіт певного автора? Оцінка наукового доробку автора у Web of Science Core Collection. Які показники окрім індексу Гірша доступні. Як можна вплинути на цитованість роботи? Розповсюдження публікацій, чи може автор розмістити роботи у відкритому доступні. Авторські профілі Publons/ResearcherID, ORCID, ResearchGate, Google Scholar: Створення, наповнення, підтримка, коректне застосування. Відповіді на ваші запитання.

7:15–8:15 Реєстрація 

12:15–13:15 Реєстрація 

16:15–17:15 Реєстрація

Традиційні серії вебінарів російською розпочнуться 19 жовтня, розклад за посиланням 

Розклад вебінарів англіською та мовами Євросоюзу (без сертифікатів) за посиланням 

Записи вебінарів українською за посиланням

Записи вебінарів російською за посиланням