Українська мова у відродженні духовності нації

Щорічно 9 листопада в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця українці відзначають День української писемності та мови.

Українська мова функціонує в Україні як національна мова українського народу. Мова – це велике національне надбання, коштовний скарб із могуття інтелекту і криці моралі, це пісня душі, покладена на слова. У ній досвід, мрії і сподівання мільйонів людей, об’єднаних в єдине ціле – народ.

До Дня української писемності та мови Науковою бібліотекою підготовлено:

  • тематичну виставку «Українська мова у відродженні духовності нації» (читальний зал № 1 – 109 аудит.);
  • виставку новинок «Урок української мови у вимірах педагогічної дії» (абонемент навчальної літератури слов’янської філології);
  • викладку літератури «Нестор Літописець – прабатько української писемної мови» (абонемент наукової літератури – 113 аудит.);
  • круглий стіл «Пантелеймон Куліш – організатор і творець нового українського письменства» (читальний зал № 1 – 109 аудит.).

8 листопада об 11:00 запрошуємо всіх бажаючих взяти участь у Всеукраїнському радіодиктанті національної єдності. Текст радіодиктанту у прямому ефірі першого каналу «UA: Українське радіо» читатиме відомий мовознавець, автор підручників і посібників з української мови та літератури Олександр Авраменко. Цього року автор внесе у текст кілька елементів на перевірку нової редакції чинного правопису. Тож радимо ознайомитись з новаціями Українського правопису 2019 року. Стислий огляд основних змін у новій редакції «Українського правопису» можна переглянути за посиланням.

Бажаємо успіхів! Пишіть українською без помилок!