Україна незламна! Разом до перемоги!

24 лютого нам казали: «У вас немає шансів»,
24 серпня ми кажемо: «З Днем Незалежності, Україно!»…
Пройшовши стільки всього, ми не маємо права не дійти до кінця.
Що для нас кінець? Раніше ми говорили: «Мир». Зараз ми кажемо: «Перемога».
Володимир Зеленський

Народ України святкує вже 32 річницю, відколи здійснилася споконвічна мрія наших предків – бути господарями на своїй багатій та чарівній українській землі. 24 серпня – це не просто державне свято. Це право громадян України на життя, яке в різні часи відвойовували українці.

Протягом багатьох поколінь українці боролися за свою незалежність, право бути вільними, право на самовизначення. Здавалося, що, коли 24 серпня 1991 року було прийнято Акт проголошення Незалежності України, мету досягнуто.Та останні 8 років довели, що Незалежність – не просто пафосні промови та святкові феєрверки. Це повсякденне життя та шлях, яким рухається Україна. Це люди – усі ті, хто поруч із нами; ті, ким ми пишаємось та на кого підсвідомо рівняємось; ті, хто боронить зараз країну на фронті та віддає усього себе у фронтових містах та тилу.

Сьогодні ми по-іншому усвідомлюємо Незалежність – більш міцно, більш особисто. Вона виборюється зараз у всіх куточках України, усім світом. Крок за кроком, із труднощами та, на жаль, втратами ми впевнено рухаємось до нашої спільної перемоги над злом, над темрявою. Воля, свобода, незалежність – одні з головних цінностей, які має людина. Вони варті того, аби за них боротись і перемагати.

Наукова бібліотека підготувала патріотичний майданчик до Дня Незалежності:
• віртуальну виставку «Український дух!»;
• віртуальну виставку «Доле моя, Україно…»; 
• віртуальну виставку «30 знакових книжок Незалежності України»; 
• виставку-панораму «УКРАЇНА СУВЕРЕННА – від витоків до сьогодення»;
• виставку «Україна понад усе!»;
• книжкову виставку «Українська ідентичність як життєвий шлях».

З Днем Незалежності! Шануймо нашу неньку – Україну! Нехай у серці горить шевченківський вогонь любові до рідної України – країні гір і степів, швидких річок і золотих полів. Давайте будемо пишатися тим, що ми – українці!