ТАРАС ШЕВЧЕНКО ЄДНАЄ УКРАЇНУ

Борітесь – поборете,
Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава
І воля святая!

Завжди на початку березня в Україні відзначаємо Шевченківські дні.

Сьогодні немає українця, який би не знав «Заповіту», не читав «Кобзаря». Любов до Тараса Шевченка, його пошанування в народі триває понад два століття. І ця слава така животворча та невмируща, що не знає кордонів.

Тарас Шевченко – національний символ українського народу, який пробудив українську душу та утвердив духовну основу народу для боротьби проти поневолення. Як і раніше, його життєвий шлях і творчість надихають мільйони українців світу на боротьбу за вільну Україну. Слова Кобзаря «Борітеся – поборете» викарбувані у серці кожного свідомого українця.

Не поет – бо це ж до болю мало,
Не трибун – бо це лиш рупор мас,
І вже менш за все – «Кобзар Тарас»
Він, ким зайняло і запалало.
Є. Маланюк

Він був сином мужика і став володарем у царстві духа. Він був кріпаком і став велетнем у царстві людської культури. Він був самоуком і вказав нові свіжі й вільні шляхи професорам та книжним ученим.

Іван Франко.

До Шевченківських днів впродовж двох тижнів в Науковій бібліотеці відбудуться різні заходи-інтерпретації творчості Кобзаря «Тарас Шевченко єднає Україну!»:

Феномен Шевченка відбиває нашу національну природу, наше світосприйняття, наше минуле і нашу надію на майбутнє. Він символізує душу українського народу, втілює його гідність, дух і пам’ять…(Є. Сверстюк)

Продовжуємо традиції, не дамо рашистам збити нашу віру. Читаймо, пишімо, цитуймо пророчі слова Тараса Шевченка.
Ми єдині!!!
Слава Україні!!!
Україна переможе!!!