Символ духовного надбання українського народу

Духовний світ, духовна краса. Духовність наша формується з першоджерел – святої материнської пісні, сімейної реліквії, пам’яток родоводу. Найсвятіші почуття – любов до рідної землі. Добро і святість є в кожній душі. Тільки потрібно відчути і розкрити їх, зробити так, щоб ожили вони.

Сьогодні українці борються за свою незалежність і свободу. І разом з цим переживають період активного самопізнання, заново відкривають свою історію, культуру, відроджують свої звичаї, обряди, мову. І саме історичний роман класика української літератури ПАВЛА ЗАГРЕБЕЛЬНОГО «ДИВО» і є тим невичерпним джерелом, що пробуджує національну пам’ять, яку вбивали століттями.

Софія Київська – визначна пам’ятка нашої духовної історії, яка знову і знову набуває pис незапеpечного символу нації. Її покликання сьогодні – об’єднати укpаїнський наpод навколо ідеї деpжавності, незалежності, собоpності Укpаїни. Софійський собор – це дух єдності минулого й сучасності, символ вічності та невмирущності.

Наукова бібліотека до 55-річчя публікації роману «Диво» П. Загребельного підготувала флешбук «Софія Київська – символ духовного надбання українського народу».