Свято патріотизму і вишуканої краси

20 травня на відзначення Всесвітнього Дня вишиванки в читальному залі Наукової бібліотеки відбулося свято патріотизму і вишуканої краси.

Фольклорно-народознавчий захід «Вишиванка – генетичний код української нації» відвідали студенти спеціальності «Логопедія». Під девізом «День вишиванки єднає українців» святкували гучно та дзвінко!

Присутні дізналися цікаві факти про вишиванку: історію свята, популярні орнаменти у вишивці сорочок, символіку кольорів, найсучасніші тренди серед вишиванок у 2021 році. Переглянули цікаві відео «Вишивка в одязі видатних українців», «Вишивка – твій генетичний код», «Моя сорочка вишиванка», «Україна – це ми».

Цьогорічний День вишиванки відбувається в форматі Дня вуличної етномузики, тому для музичного супроводу свята було обрано відео-виступ українського фольклорного гурту «Буття».

За підсумками анкетування «Українська вишиванка: модний бренд чи традиція з віковою історією», проведеного серед присутніх, наші студенти – вважають українську вишиванку – невід’ємною частиною української національності та символом етнічної гордості.

Бібліотекарі провели для учасників гру «Знайди своє ім’я в вишиванці!». На згадку про захід гості свята отримали міні-листівки «Закодовані імена у орнаментах української вишивки».