Світло класики: Марко Вовчок

Марко Вовчок (Вілінська Марія Олександрівна) – видатна українська письменниця другої половини XIX століття, що продовжила й розвивала традиції Тараса Шевченка в українській літературі. Теми її сюжетів, прототипи героїв, гарна українська мова – усе від глибокого знання життя народу й фольклору. Це два головних джерела творчості письменниці. Третє – літературне: вплив «Кобзаря» Шевченка.

Марко Вовчок прославила українську літературу на весь світ, ставши одним з найавторитетніших письменників всієї Європи, оскільки її твори ще за життя були перекладені на багато європейських мов (чеську, болгарську, сербську, польську, словенську, італійську, французьку, німецьку, англійську та ін.) і отримали величезну популярність.

З 19 грудня в читальному залі бібліотеки (109 аудит.) експонується книжкова виставка «І доля, як зоря», присвячена 185-річчю від дня народження Марка Вовчка. Виставка містить матеріали про життя і творчість письменниці, її твори, біографічний матеріал, розвідки науковців, методичні матеріали для студентів та вчителів.

Запрошуємо до перегляду!