Сумщина. Точка відліку – рік 1939

Сумщина – прадавня українська земля з чудовим географічним розташуванням, промисловим, науково-технічним, освітнім та культурним потенціалом.

Наш край подарував Україні та світу багато відомих талановитих людей. На весь світ відомі імена уродженців краю: славного запорозького кошового Петра Калнишевського; династії підприємців і благодійників Терещенків і Харитоненків; письменників П. Куліша і О. Олеся, І. Багряного і М. Хвильового, Б. Антоненко-Давидовича і В. Затуливітра; композиторів Д. Бортнянського та М. Березовського; художників Г. Нарбута і Д. Бурлюка, Федора та Василя Кричевських; співаків Б. Гмирі і А. Мокренка; театрального режисера О. Таїрова; скульпторів І. Кавалерідзе і М. Лисенка; артистів кіно С. Шкурата і А. Роговцевої та інших.

До річниці утворення Сумської області Наукова бібліотека підготувала віртуальний історичний екскурс «Геральдика і символіка Сумщини».

Бібліотека у своїх фондах має колекцію матеріалів, що розширять знання і уявлення щодо історії та сучасного розвитку Сумщини.

Запрошуємо до перегляду!