Springer Nature на допомогу науковцям СумДПУ

СумДПУ імені А. С. Макаренка за сприяння Міністерства освіти і науки через Державну науково-технічну бібліотеку отримав доступ до повнотекстових публікацій відомого міжнародного видавництва Springer Nature.

Колекція містить понад 3 тисячі журналів, що тематично охоплюють математичні, природничі, економічні, технічні та гуманітарні науки, право та міжнародні відносини. Більшість ресурсів індексуються базами даних Scopus та Web of Science і належать до категорії журналів перших двох квартилів (Q1, Q2).

«Інтеграція наших науковців у світовий дослідницький простір є одним з пріоритетів роботи МОН на найближчі 5 років. Звісно, важливим елементом такої інтеграції є вільний доступ українських вчених до результатів роботи їхніх закордонних колег. Ще в травні минулого року ми дали можливість всім вишам та науковим установам – незалежно від відомчого підпорядкування – підключитися до міжнародних баз даних Scopus та Web of science. Тепер ми забезпечили доступ до всіх журналів Springer Nature – одного з найбільших світових видавців академічних і науково-популярних книг та журналів», – повідомив гендиректор директорату науки МОН Дмитро Чеберкус.

Він окремо наголосив, що для українських вчених будуть відкриті саме повні тексти. Такий винятковий доступ до ресурсів провідного наукового видавця організований вперше за часів незалежності.

Доступ забезпечується в локальної мережі університету та бібліотеки з автоматизованих робочих місць. За довідками звертайтеся до відділу інформаційних технологій та комп’ютерного забезпечення Наукової бібліотеки (к. 273).

Приємного користування!