Сонячна магія Івана Труша

Нам треба стояти… ногами на нашій землі,
головою бути в Європі, а руками обхоплювати
якнайширше справи української нації.
Іван Труш

Кінець ХІХ – початок ХХ століття – період розквіту української культури. У мистецькому колі з’являється ціла плеяда митців, які керуються у своїй творчості новітніми європейськими мистецькими тенденціями, співзвучними вимогам того часу, творять нове українське мистецтво. Серед них – видатний український художник, речник новітньої мистецької ідеології, критик, редактор, видавець, організатор і активний учасник культурно-громадського життя Львова – Іван Труш.

Численна спадщина живописця налічує понад 6 000 робіт. Він працював у жанрах пейзажу, психологічного портрета й сюжетних композицій. Індивідуальний малярський стиль художника еволюціонув від академічних форм до реалізму, далі – до пошуків в імпресіоністичній манері та остаточного утвердження неоромантичної поетики образів.

До 150-річчя від дня народження художника, який своєю багатогранною діяльністю вписав в історію українського мистецтва одну з найяскравіших сторінок, на абонементі музично-педагогічної літератури розгорнуто книжково-ілюстративну викладку «Іван Труш – художник сонця».

Усіх зацікавлених запрошуємо поринути у світ мандрів неповторного Івана Труша.