Січневі вебінари від компанії Clarivate

Шановні науковці СумДПУ імені А. С. Макаренка!

Запрошуємо Вас на січневі вебінари від компанії Clarivate. Трансляція проходитиме в Webex, підключення можливо лише з комп’ютерів з операційною системою вище ХР та оновленими версіями браузерів. Необхідна попередня реєстрація. Передбачено сертифікат учасника за кожну тему окремо, тим хто прослухає більше 90% вебінару.

 

5 січня 2021 року

15:15–16:45

Ресурси Clarivate для наукової діяльності

Оглядовий вебінар про можливості платформи Web of Science у новому інтерфейсі для пошуку, аналізу наукової літератури із застосуванням базового та розширеного пошуку, виявлення найвпливовіших публікацій, установ, науковців, видань. Збереження та робота з документами в референс-менеджері EndNote. Аналіз здобутків науковця в базі Web of Science Core Collection та авторському профілі Publons. Протягом 1,5 годинного вебінару відпрацюємо повний цикл роботи з науковою літературою й обговоримо це. Запитання можна залишити в реєстраційній анкеті. Розрахований на тих, хто починає роботу з ресурсами.

Реєстрація

14 січня 2021 року

12:15–13:00

Essential Science Indicators

Оглядовий вебінар-демонстрація можливостей аналітичного інструменту Essential Science Indicators, в якому представлені високоцитовані роботи з більш ніж 12 тисяч видань, що відносяться до 22 категорій й у порівнянні з роботами того самого типу, дати публікації та предметної галузі протягом останніх 10 років потрапляють до 1% цитувань. Дозволяє проводити аналіз високоцитованих авторів, установ, країн, журналів.

Реєстрація

14 січня 2021 року

16:15–17:15

Хижацькі видання: розпізнати й не припуститися помилки

Важливим етапом наукової діяльності є оприлюднення отриманих даних. З появою електронних видань, відкритого доступу, технічні аспекти створення видання не є досить складними. В деяких країнах формалізуються вимоги до видань, в яких мають бути оприлюднені результати, що виносяться на захист або для отримання наукових звань. Метою цього є краще представлення науковій спільності здобутків науковців. Проте часто, через відсутність досвіду, науковці стають жертвою хижацьких видань, які з’явилися у відповідь на вимоги ринку, не є майданчиками для обміну досвідом, а часто є або піратськими копіями знаних видань, або намагаються під них мімікрувати. Публікація в хижацьких виданнях ̶ це втрата результатів, часу, грошей і, найголовніше, репутації. Протягом вебінару обговоримо основні типи хижацьких видань, на що варто звернути увагу, обираючи видання, як перевірити індексацію видання у, наприклад, Web of Science Core Collection.

Реєстрація 

28 січня 2021 року

16:15–17:15

Web of Science Core Collection у новому інтерфейсі

Новий рік тішить нас новим інтерфейсом Web of Science Core Collection. На онлайн демонстрації перевіримо, чи всі знайомі функції доступні в лише одній ̶ головній базі на платформі, дізнаємося, що очікувати від прийдешніх оновлень, як формувати, редагувати запит за певною темою, використовувати символи, скорочення та заміни, зберігати результати, в тому числі обирати видання для публікації, аналізувати їх через створення звітів по цитуванню робіт та пов’язаних записів. Формування списку відмічених публікацій. Не залишаться без відповіді всі питання, які буде поставлено в реєстраційних анкетах.