Шевченківські читання

Тарас Шевченко…

Геніальний поет, самобутній прозаїк, талановитий художник став духовним батьком усіх українців, живим уособленням українського національного характеру і способу мислення, культурним представником України в світі.

Вікопомну дату 9 березня 1814 року внесено до календаря знаменних і пам’ятних дат ЮНЕСКО для відзначення в усьому світі.

Наукова бібліотека запрошує всіх, хто бажає черговий раз доторкнутися до літературної спадщини Великого Кобзаря на Шевченківські читання «Ну що б здавалося слова… Мова Тараса Шевченка» (читальний зал № 1).

В рамках святкування дня народження геніального майстра поетичного слова підготовано віртуальну виставку-флешбук до 160-річчя написання «Буквар Южнорусскій. Т. Г. Шевченко», віртуальний поетичний колаж «Допоки є Шевченка мова, то доти Україна є…», віртуальну подорож «Сумські дороги Кобзаря».

Книжково-ілюстративні виставки «У кожнім слові Кобзаря живе могутня Україна», «Шевченкіана. Сучасний погляд» до дня народження великого українця можна переглянути на абонементі художньої літератури (108 аудит.) та у читальному залі (109 аудит.).

Запрошуємо до Наукової бібліотеки!

Вшановуючи пам’ять про геніального поета та митця пропонуємо всім у ці дні взяти «Кобзаря»,  пізнати знайомого незнайомця, віднайти для себе щось нове і вдуматись у ті речі, що вже котре століття намагається донести до нас Шевченко-пророк.