Ресурси Web of Science для ефективної наукової діяльності

23–24 січня  запрошуємо науковців СумДПУ імені А. С. Макаренка долучитися до вебінарів Clarivate Analytics:

Наукометрія: що, навіщо, для кого

Основні тези: Цілі, завдання, можливості наукометрии. Аналізовані дані і їх обмеження. Основні показники: імпакт-фактор, h-index, CNCI. Коректне і некоректне застосування, фейки і міфи, причини і наслідки. Відкритий доступ. Можливості наукометрії для країни, організації і вченого. Авторські профілі (Publons, Orcid) і профіль організації: можливості, створення, коригування. Відповіді на питання учасників.

Час проведення: 23 січня о 13.00
Тривалість – 1 година
Проводить вебінар Ірина Тихонкова
Сторінка реєстрації

Публікаційна стратегія вченого

Основні тези: Мета і завдання публікації. Типи документів та їх функції. Критерії якості наукових видань. Бізнес-моделі видання. Публікаційний процес. Оцінка і підбір видання, де і як опублікуватися безкоштовно. Терміни публікації. Структура експериментальної статті. Оформлення рукопису за форматом журналу (EndNote). Рецензування. Чому відхиляють статті. Що неприпустимо в науковій комунікації. Поширення публікації. Перевірка індексування видання в Web of Science Core Collection. Бонус: про хижацькі видання, як не стати їх жертвою. Відповіді на питання учасників

Час проведення: 24 січня о 10.00
Тривалість – 1 година
Проводить вебінар Ірина Тихонкова
Сторінка реєстрації

Можливості платформи Web of Science для вченого і журналу

Основні тези: Пошук і аналіз наукової літератури на платформі Web of Science. Виявлення значущих робіт, вчених, організацій, журналів, аналіз грантової підтримки. Оцінка теми дослідження, пошук партнерів, збереження результатів. Структура, зміст та відбір матеріалів для платформи Web of Science. Особливості баз Web of Science Core Collection і Russian Science Citation Index. Процедура і критерії відбору / виключення журналів в Web of Science Core collection.

Час проведення: 24 січня о 13.00
Тривалість 1 година
Проводять вебінар: Ірина Тихонкова і керівник аналітичного відділу Наукової електронної бібліотеки Павло Ареф’єв

Сторінка реєстрації