Реквієм Небесній Сотні

«Своє життя ви мужньо віддали,

За наше щастя, й волю України»…

Такими словами в читальному залі бібліотеки розпочалась година-реквієм «Поезія і музика, народжена Майданом і війною» присвячена Героям Майдану – «Небесній Сотні».

Запрошені студенти Інституту історії та філософії та Інституту культури та мистецтв поринули в атмосферу Майдану, відчули його подих, згадали ті важкі дні, пройшлися доленосними і трагічними слідами наших захисників. Це ті сторінки історії, які має пам’ятати кожен. Страшні, криваві та однак життєстверджуючі. Найкращим синам України, що своєю кров’ю та своїм життям прокладали шлях в краще майбуття, і були присвячені слова глибокої пошани.

Ведучі заходу читали вірші, які народилися в ті буремні часи, звучали пісні, які бентежать серця, проникають у людські душі, викликають спогади про ті часи.

Присутні переглянули документальні кадри і фото-спогади подій на Майдані 2014 року, що допомогло кожному осягнути біль Героїв, поринути у їх світогляд, побачити події їхніми очима та зрозуміти те, що ми не просто народ, а Сила, здатна осягнути безкраї кордони і за волю рідного народу, рідної Батьківщини, доторкнутися до Вічності.

Хвилиною мовчання присутні вшанували невмирущу пам’ять про загиблих Героїв Небесного Війська.