Презентація науково-допоміжного бібліографічного покажчика

18 грудня в СумДПУ імені А. С. Макаренка в рамках святкування ювілею університету відбулась презентація науково-допоміжного бібліографічного покажчика  «Сумський державний педагогічний університет імені А. С. Макаренка на шпальтах періодичних видань (1924–2019) : до 95-річчя з дня заснування».

Презентувала видання директор Наукової бібліотеки Железняк Ірина Олександрівна. Вона наголосила, що покажчик укладено на основі документальних матеріалів, збережених у фондах бібліотеки, каталогів, картотек та історичних документів. У виданні зібрано інформацію із численних джерел, що найбільш цікаво відображає життя нашого закладу. Покажчик містить перелік публікацій у республіканських, обласних, місцевих, районних періодичних виданнях, що присвячені науковій, методичній, інформаційній, соціокультурній, просвітницькій діяльності університету. Хронологічні рамки охоплення документів – з 1957 по 2019 роки.

Ірина Олександрівна зазначила, що укладачі провели клопітку науково-дослідну роботу, опрацювали змістовний довідковий апарат бібліотеки та велику кількість архівних матеріалів. Покажчик  претендує на максимальну повноту охоплення інформації.

Презентоване бібліографічне видання адресоване науковцям, педагогам, студентам, краєзнавцям-дослідникам, працівникам бібліотек та архівних установ, усім, хто цікавиться історією і сьогоденням Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка.