Покликаний словом

20 вересня виповнюється 100 років від дня народження українського письменника, публіциста, громадського діяча – ОЛЕКСАНДРА СИЗОНЕНКА.

«Проза Сизоненка має особливу тональність, Сизоненко не любить багато вигадувати, любить писати з натури. Усі його герої – це майже не вигадані люди. Залюбленість у рідні місця, рідних людей створює особливий стиль, сповідницький характер його розповідей. Сизоненко стоїть на шляху до величного таємничого процесу, коли художній твір зливається з дійсністю».

П. Загребельний

Літературний внесок талановитого письменника, члена Національної спілки письменників України відзначений Державною премією імені Тараса Шевченка за трилогію «Степ»/«Була осінь»/«Мета», літературною премією в галузі новелістики імені Юрія Яновського, літературно-мистецькою премією імені Івана Нечуя-Левицького. У творчому доробку письменника дев’ять романів, більше десяти повістей, десятки оповідань, есе, літературознавчих розвідок. В них – велика душа автора, його любов до людей, його щире серце.

У творах письменник з проникливою поетичністю і задушевністю відтворював картини українського степу і життя «майстрів землі» – українців щедрих на добро, мудрих і розважливих.

«І мені хочеться, щоб всім вам, про кого я тут написав, жилося б ще краще й щасливіше, і легше б вам працювалося, милі мої, далекі…»

(«Підняті обрії»).

Наукова бібліотека до ювілейної дати прозаїка підготувала віртуальний літературний портрет «Покликаний словом. Олександр Сизоненко».