Подвижниця бібліотечної справи

Постійний пошук нового, численні поїздки,
невпинне самовдосконалення...

Любов Борисівна Хавкіна – одна з найавторитетніших і найяскравіших особистостей вітчизняного бібліотекознавства кінця XIX – початку XX ст. Своє життя вона присвятила науково-практичній бібліотечно-бібліографічній діяльності та підготовці бібліотечних кадрів.

Спадщина Л. Б. Хавкіної – понад 500 публікацій: книги, статті, доповіді, у тому числі іноземними мовами, рецензії та огляди, статті з музики і літератури, переклади наукових праць, художніх творів, передмов тощо. Пріоритетні напрями її наукової творчості: теорія і технологія фондоформування; принципи і методи комплектування фонду; користування фондом як критерій якості комплектування і перший етап управління читанням; ядро фонду; формування краєзнавчого фонду; система документопостачання; організація фонду; розстановка фонду; зберігання фонду; відкритий доступ користувачів до фонду.

Наукова бібліотека до 150-річчя від дня народження класика вітчизняного бібліотечного фондознавства підготувала віртуальну біобібліографічну розвідку «Подвижниця бібліотечної справи».