Небесна Сотня. Герої не вмирають

20 лютого відзначаємо героїчну і надзвичайно болісну для всіх дату – День Героїв Небесної Сотні. Саме цей день у 2014 році став найдраматичнішим і переломним етапом Революції гідності, днем масових розстрілів мирних демонстрантів у Києві. Своє життя віддали найкращі представники нації, більшість з них – молодь, ті, хто лише починав жити.

З дистанції 8 років розуміння значимості Небесної Сотні лише посилюється. Пам’ятаємо тих, хто загинув за нашу свободу і ця пам’ять додає сили у подальшій боротьбі.

З нагоди державної пам’ятної дати у читальному залі (109 аудит.) розгорнуто патріотичну бібліо-вітрину «Живе той, хто не живе для себе. Хто для других виборює життя», на якій представлені книги, що висвітлюють події під час Революції гідності, розповідають про мужність і героїзм її учасників. Репрезентовано видання, присвячені Революції Гідності як феномену самовизначення і цивілізаційного вибору, як війни та примирення, як пам’яті і діалогу. У кожній з книжок зафіксовано факти і моменти, в яких люди позбавлялися страху, намагалися зробити доленосний вибір, замислювалися про жертовність, свободу, солідарність.

На сайті бібліотеки можна переглянути буктрейлер «Пробач мені мамо за чорну хустину», віртуальну подорож «Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей революції Гідності», історичний хронограф «Майдан. Щоб ніколи не забути», присвячені пам’яті про полеглих за майбутнє України.

Безсмерті душі «Небесної Сотні» відійшли в небеса, але вони вічно житимуть у пам’яті українського народу, бо «Герої не вмирають!».

Герої не вмирають! Просто йдуть

з Майдану – в небо. В лицарі – зі смерті!

Пливуть човни. Пливуть човни. Пливуть…

Героєм слава! – вписано у серці…