Наукова періодика СумДПУ

Стратегічний розвиток СумДПУ імені А. С. Макаренка передбачає одним із ключових завдань проведення наукових досліджень за пріоритетними напрямами розвитку науки, враховуючи потреби регіону та суспільства в цілому; розвиток фундаментальних і прикладних наукових досліджень у галузях суспільних, гуманітарних, природничо-математичних, біологічних та інших наук.

Зважаючи на процеси глобалізації та інтернаціоналізації в галузі вищої освіти й науки Стратегія розвитку СумДПУ імені А. С. Макаренка звертає особливу увагу на активізацію публікаційної активності науковців Університету передусім в авторитетних міжнародних і національних виданнях; посилення мотивації участі науково-педагогічних працівників і студентів у проведенні наукових досліджень, підвищення якості наукового рівня публікацій, зокрема у виданнях, що індексуються наукометричними базами Sсорus, Web of Sciеnсе.

У межах заходів до 100-річчя університету Наукова бібліотека підготувала віртуальну виставку «Періодика Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка як складова наукового розвитку».