Національний тиждень читання – 2023: будьмо своїми!

Згідно зі Стратегією розвитку читання на період до 2032 року «Читання як життєва стратегія» з 4 до 10 грудня 2023 року Український інститут книги проводить Всеукраїнську інформаційно-просвітницьку тематичну акцію «Національний тиждень читання». Мета цієї акції – консолідувати українське суспільство навколо читання як тренду.

Гасло Національного тижня читання-2023 – «БУТИ СВОЇМИ» – означає зв’язок між поколіннями, подолання віддалі (насправді – умовної) між відомими літераторами й читачами, а також розуміння досвіду тих голосів, які подібні виклики часу вже пройшли.

Промоція читання є важливим чинником розвитку людського потенціалу, адже читання – основа життя самобутньої освіченої нації, гарна ідея для дозвілля, необхідність на шляху професійного зростання і соціальної адаптації, збереження ментального здоров’я тощо.

З метою привернути увагу до українських книжок, популяризувати читання як життєву практику серед університетської спільноти та посприяти розвитку популярної літератури українською мовою Наукова бібліотека презентує:

Долучайтеся до Всеукраїнської акції!!!

Розкажіть про найбільш важливі для вас книги цього воєнного року, або про книги які стали особливо важливими для вас у Facebook https://www.facebook.com/librarysspu

використовуючи хештеги #тижденьчитання2023#бутисвоїми #Бібліотека_СумДПУ