Микола Гоголь. Вечори на хуторі біля Диканьки

«Вечори на хуторі біля Диканьки» – широко відомий цикл повістей приголомшливого письменника Миколи Гоголя представляє в усій красі мальовничу картину українського життя 17-18 століть.

Роботу над циклом письменник почав у 1829 році, а в 1831–1832 роках подав у видавництво. Реакція літературних критиків і читачів була позитивною. Микола Гоголь придбав справжню популярність.

Секрет успіху й досі криється у манері викладу автора, його поетичному описі буденного життя українського народу, прекрасному гуморі, містицизмі.

Читаючи ці твори, ви потрапляєте в світ народних вірувань, фантастики, казкових подій. У повістях тісно переплітаються реальність і фантастика. Автор доводить важливість простих людських істин, стверджує віру в перемогу добра над злом, велич християнської моралі, красу почуттів людей з народу.

До 190-річчя опублікування (1831) першого тому циклу повістей Наукова бібліотека підготувала віртуальну літературну анотацію «Микола Гоголь. У часі і просторі. Вечори на хуторі біля Диканьки».