Мова як явище духовної культури у формуванні ментальних орієнтирів нації

21 лютого представники всіх націй і народностей світу відзначають Міжнародний день рідної мови. Свято було започатковано в листопаді 1999 року на тридцятій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО в Парижі.

Головним меседжем цього свята можна вважати слова Пантелеймона Куліша: «Своєї мови рідної і свого рідного звичаю вірним серцем держітеся. Тоді з вас будуть люди як слід, тоді з вас громада буде шанована і вже на таку громаду ніхто своєї лапи не положить».

Наша рідна українська мова – це не тільки безцінна спадщина, яка об’єднує в собі народну мудрість, вироблену десятками й сотнями поколінь. Це наша гордість, бо все, що створено нею, увійшло в скарбницю загальнолюдської культури.

До Міжнародного дня рідної мови на абонементах наукової літератури (113 аудит.) і навчальної літератури (163 аудит.) розгорнуто книжкові виставки «Мова як явище духовної культури у формуванні ментальних орієнтирів нації», «Єдиний скарб у тебе – рідна мова…».

На сайті бібліотеки презентовано віртуальні виставки «Українська мова у просторі національної культури», «Рідна мова – то сила культури, а культура – то сила народу», інфо-дайджест «Імплементація Нового українського правопису».

Для всіх бажаючих та тих, хто прагне вдосконалювати свої знання з рідної мови, Наукова бібліотека представляє віртуальну інформаційну листівку «Вдосконалюємо свою українську!».