Міжнародий день дарування книг

Не валентинками єдиними. 14 лютого – це не тільки традиційне свято закоханих, а й Міжнародний день дарування книг (International Book Giving Day). Це чудове свято книги з’явилося завдяки підтримці групи пристрасних людей, які хотіли, щоб читання святкувалося. Цього дня дарують книги друзям та незнайомцям, віддають їх бібліотекам, школам, дитячим будинкам, лікарням або просто залишають друковані твори у людних місцях.

Дарування книг бібліотеці – це давня форма доброчинності та надійне джерело поповнення фонду, це рух душі, безкорисна щедрість та добра воля дарувальника. А факт надходження дарів у книгозбірню – це показник престижу бібліотеки, її місця у суспільному житті.

Ккнига – один із найцінніших винаходів людства, вона сіє правду, добро, любов; вона дасть нам відповіді на всі запитання і гарну пораду; навчить жити, любити і працювати заради щастя народу, заради самих себе і своїх рідних. Сьогодні без книги ми не можемо уявити своє життя, бо вона – постійний супутник, найкращий порадник у всіх життєвих ситуаціях і для малечі, і для школяра, і для зрілої, досвідченої людини.

Недарма в народі кажуть: «Хто багато читає, той багато знає». Частіше заглядайте до скарбниці духовності – книги – невичерпного джерела мудрості.

Наукова бібліотека висловлює щиру подяку всім дарувальникам за внесок у формування фондів.

Наші постійні дарувальники: Корнус Олеся Григорівня, Корнус Анатолій Олександрович, Горболіс Лариса Михайлівна, Чашечникова Ольга Серафимівна, Вертій Олексій Іванович, Подосиннікова Ганна Ігорівна, Радько Тетяна Миколаївни, Дегтярьова Неля Валентинівна.

Друзі, приєднуйтесь 14 лютого до такого потрібного для нас свята – Міжнародного дня дарування книг! Подарунок – це приємно, а книга – це подарунок з користю. Найголовніше – ділитися любовʼю до читання!