Ментальне здоров’я: плекаємо стійкість

Ментальне здоров’я — універсальне право людини, важлива складова психофізичного розвитку особистості, стан добробуту, у якому людина реалізує свої творчі здібності, може протистояти життєвим стресам, продуктивно працювати та робити внесок у суспільне життя.

(за визначенням ВООЗ)

Ментальне здоров’я об’єднує здоровий дух та психіку людини із соціальним складником. Воно є важливим для втілення бажань, реалізації цілей, доброго фізичного самопочуття. Здатність отримувати задоволення від життя – основна риса ментально здорової людини.

З початком повномасштабної війни проблема захисту ментального здоров’я надзвичайно загострилася та набула актуальності. Дбати про своє ментальне здоров’я – така ж базова необхідність кожної людини, як і дбати про здоров’я фізичне.

Піклуючись про ментальне здоров’я, ми плекаємо нашу стійкість. Це те, що завжди буде провідником через важкі часи до майбутнього, яке ми створюємо сьогодні.

Наукова бібліотека з метою промоції здорового способу життя, грамотності у сфері ментального здоров’я, виховання психічної рівноваги, навичок першої домедичної та медичної допомоги підготувала інформаційний лепбук «Ментальне здоров’я під час війни: як вистояти самому та допомогти іншим».

Пам’ятаймо! Будь-яка ситуація або період рано чи пізно завершується. Життя продовжується, тому не потрібно ставити його на паузу. Ви маєте право радіти, сміятись, плакати, сумувати, горювати. Не залишайтесь сам на сам із труднощами, багато людей готові допомогти вам.

Бережіть своє фізичне та психічне здоров’я! Це важливо для спільної ПЕРЕМОГИ УКРАЇНИ та внутрішньої рівноваги особистості!