Книга єднає Україну

23 квітня світова спільнота відзначає Всесвітній день книги та авторського права – свято авторів, видавців, критиків, бібліотекарів, читачів та усіх, хто часом залишається «за лаштунками» книговидання.

Читати треба не для того, щоб збагнути інших людей, а для того, щоб збагнути себе.

Еміль Сюран

Книги – це вікно у світ культурного розмаїття, це міст, що з’єднує різні цивілізації у часі й просторі.

…книги є життєво важливими засобами доступу, передачі та просування освіти, науки, культури та інформації в усьому світі.

 Одрі Азуле, Генеральний директор ЮНЕСКО

Зважаючи на те, що «в історичному розумінні книга є найбільш потужним фактором поширення знання і найбільш надійним засобом його збереження», День книги покликаний наголосити на фундаментальній важливості книжки та її незамінності в інформаційному суспільстві. Одна з головних його цілей – промоція читання, привернення уваги до культури писемного слова, а також до питань авторського права і захисту інтелектуальної власності. Він має на меті продемонструвати креативність і різноманітність кожного в книжковій індустрії.

Для всіх залюблених в магію книги та читання з 21 по 28 квітня Наукова бібліотека проводить Тиждень заходів «КНИГА ЄДНАЄ УКРАЇНУ!». Тож якщо ви бажаєте поглибити своє розуміння літературного процесу, дослідити всі його гострі кути, прочинити двері в творчу майстерню письменників, слово за словом пізнавати художню канву творів національної літератури – долучайтеся!

До вашої уваги:

Запрошуємо всіх зацікавлених зануритись у світ літератури!

Щоб підготувати людину духовно до самостійного життя, треба ввести її у світ книг.

Василь Сухомлинський

У Всесвітній день книг і авторського права ми приєднуємося до привітань на адресу всіх наших авторів. Бажаємо їм глибокого натхнення і легкого пера! Нехай ваш талант і надалі продовжує служити збереженню і примноженню духовного багатства нашої держави і світу в цілому!