Книга, яка вражає

Любов до книг – це любов, яка не вимагає
ні виправдання, ні вибачення, ні оборони.
Ю. А. Ленгфорд

Любов до читання у кожного своя, проте чи знайдеться річ у світі, яка буде наповнена такою ж магією, як книга? Читання – свого роду таїнство, адже кожна книга – загадка, зрозуміти яку можна лише після прочитання. В одній книзі кожен знайде свій сенс, і це створює своєрідну пелену таємничості. Прочитання книг – це інвестиція у розвиток своєї особистості, свого характеру та кругозору, тому прекрасно, коли хобі у людини – читання.

Чому так важливо читати книги? Насамперед, читання сприяє:

  • Розвитку як креативного, так і аналітичного мислення. Тим, хто регулярно проводить час за книгами, легше дається розв’язання задач на логіку та прийняття нестандартних рішень. Читачі демонструють чудові успіхи при навчанні. А це – найкращий старт для майбутньої кар’єри.
  • Розвитку та тренуванню пам’яті. Доведено, що читачі не мають проблем із запам’ятовуванням: особливо, якщо проводять час із книгою кожного дня.
  • Формуванню моральних цінностей. Правильно підібрана література навчає людяності, доброти, співчуття та любові.
  • Саме книги дозволяють перейняти досвід попередніх поколінь, збагатитися знаннями, які здобувало людство протягом тривало часу розвитку та поринути у дивовижний світ безлічі історій та цікавих сюжетів.
  • Читання знижує стрес, продовжує життя, надихає та відкриває нові горизонти. Психологи радять – ЧИТАЙТЕ! Художня література найкраще допомагає зануритись в інший світ і бодай на деякий час відволіктися від реальності війни та тривожних новин.

Наукова бібліотека підготувала новий подкаст: флешбук «Книга, яка вражає: Бузкові дівчата, Марта Холл Келлі».

Читайте книги! Читайте гарні тексти!