Князь української бібліографії

Дорошенко Володимир Вікторович – видатний бібліограф, глибокий знавець української книги, літератури, історії, перекладач, літературний критик, громадсько-політичний діяч.

Важким і тернистим був життєвий та творчий шлях В. Дорошенка. Він був одним із тих, хто підіймав українську культуру з руїни. «Князем української бібліографії» назвав В. Дорошенка професор І. Борщак. Бібліограф-дослідник зумів пронести вогник відданості своїй Україні та своїй діяльності. Усе життя Володимир Дорошенко мріяв про єдину соборну Україну, про її розквіт на світовій арені.

В. В. Дорошенко залишив по собі велику творчу спадщину. Його праці зберегли свою інформаційну та наукову вартість і дають змогу уявити історію української бібліографії як невід’ємної складової частини української культури: збірник статей на літературно-громадські теми «Житє і слово» (1918); літературно-критичні праці про творчість Т. Шевченка, П. Куліша, І. Франка, Б. Грінченка, В. Стефаника, Г. Чупринки; бібліографічні покажчики творчості Т. Шевченка, П. Куліша, І. Франка, О. Кобилянської.

До 140-річчя від дня народження Володимира Дорошенка Наукова бібліотека підготувала віртуальне бібліодослідження «Князь української бібліографії».