Книжковій палаті України – 100 років

24 січня 1919 року Голова Ради Народних Міністрів Української Народної Республіки В. Винниченко за поданням Міністра Народної освіти професора І. Огієнка підписав документ про утворення Головної Книжної Палати як осередку «для реєстрації всієї друкарської продукції на Україні, наукового її систематизування та для обміну книжками з іншими книжними інституціями…».

Книжкова палата України імені Івана Федорова – одна з провідних наукових установ у сфері видавничої справи та інформаційної діяльності України, де проводяться наукові дослідження з питань книгознавства. Вона є центром державної бібліографії, статистичного обліку видань, головним сховищем усіх видів видань, випущених в Україні. Унікальним є фонд Державного архіву друку Книжкової палати України, який налічує майже 14,5 млн одиниць зберігання – видань, випущених в Україні, починаючи з 1917 року. У 2008 році його внесено у Державний реєстр наукових об’єктів, що становлять національне надбання.

Сьогодні установа виконує унікальну інституційну роль у діяльності суспільства, аби зробити видавничу продукцію доступною для всіх комунікаторів і забезпечити широкий діапазон потреб потенційного читача лаконічною та кваліфікованою інформацією.

Наукова бібліотека пропонує віртуальний прес-репортаж до 100-річчя Книжкової палати України.