Інструкції для початківців від Clarivate

Шановні колеги, запрошуємо вас долучитися до вебінарів від Clarivate  Бліц «Інструкції для початківців». Три вебінара на одному тижні тривалістю 45 хвилин. Можна відвідати обраний вебінар, а можна – серію.

23 травня

Бліц «Інструкції для початківців»: Як працювати у Web of Science

Вміст вебінара: Можливості Web of Science. Навіщо та як зареєструватися? Як отримати повний доступ. Пошукові запити та їхній синтаксис, символи скорочення та заміни. Результати, аналіз та збереження, Повідомлення про новинки. Аналіз складнощів з якими стикаються при роботі. Відповіді на запитання з реєстраційних анкет.

Час 10:15–11:00
Реєстрація

24 травня

 Бліц «Інструкції для початківців»: Авторські профілі

Вміст вебінара: Можливості, створення, корегування профіля науковця у Web of Science та ORCID. Підтверджені та непідтверджені записи. Що і як може бути представлено. Наявні метрики та інтерпретація їх. Аналіз складнощів з якими стикаються при роботі. Відповіді на запитання з реєстраційних анкет.

Час 10:15–11:00
Реєстрація

25 травня

Бліц «Інструкції для початківців»: Журнали для публікації

Вміст вебінара: На що звернути увагу при відборі видань для публікації. Метрики та їхня інтерпретація. Вартість публікації. Публікаційний процес. Рецензування. Перевірка індексації. Аналіз складнощів з якими стикаються при роботі. Відповіді на запитання з реєстраційних анкет.

Час 10:15–11:00
Реєстрація

31 травня
Спільний семінар з директорами наукових бібліотек Юлією Главчевою (НТУ «ХПІ) та Ольгою Ольшевською (ОНТУ)

Хижацькі видання vs бібліотекарі та науковці

Вміст вебінара: За деякими підрахунками на сьогодні в світі нараховується біля 10 000 хижацьких видань. На жаль, достатньо часто науковці мають складнощі з ідентифікацією та відхиленням пропозицій від нечесних видань, що спричинює не лише втрату результатів, грошей та часу але і репутації як науковця так і установи. На вебінарі нагадаємо основні типи хижацьких видань, та практичний досвід роботи наукових бібліотек Національного технічного університету «Харківського політехнічного інституту» та Одеського національного технологічного університету щодо допомоги науковцям щодо підбору видання для публікацій. 

Час 15:00–16:00
Реєстрація

До кінця травня триватиме серія Zoom зустрічей о 12:15, де можна наживо поставити питання та отримати відповіді.
Topic: Запитай про WOS
Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/83607483154?pwd=YndnNFhldlk1NTV2aEJQWHVweERaZz09

Meeting ID: 836 0748 3154
Passcode: 244399