Хай буде вільна Україна на всі віки, на всі часи!

Дай Боже нам любити Україну понад усе сьогодні – маючи,
щоб не довелося гірко любити її, втративши…
В. Чорновіл

День проголошення Незалежності України 24 серпня 1991 року став надважливою віхою в історії нашого народу. Право жити у вільній демократичній державі і самостійно творити власне майбутнє виборювали численні покоління наших предків.

Незалежність – справа поколінь. Це те, за що віддають життя … Це про вольовий дух, відданість та гордість за рідну землю, про самобутні традиції та вміння відстоювати власні інтереси.

«А ви думали, що Україна так просто. Україна – це супер. Україна – це ексклюзив. По ній пройшли всі катки історії. На ній відпрацьовані всі види випробувань. Вона загартована найвищим гартом. В умовах сучасного світу їй немає ціни» (Ліна Костенко).

Вже третій рік поспіль відзначення Дня Незалежності України затьмарене виснажливою кровопролитною війною проти російського загарбника. Незалежність гартується, здобувається, вона омита кров’ю Героїв та слізьми рідних. Вона формується під ракетними обстрілами та чекає внеску кожного з нас… У часи великого випробування для нашої нації ми стоїмо в єдності – міцно й вірно, пишемо історію України – вільної, міцної, гідної країни.

«Ми б’ємось за те, чому нема ціни в усьому світі, — за Батьківщину» (Олександр Довженко).

У межах відзначення 33 річниці Дня Незалежності України Наукова бібліотека підготувала патріотичний майданчик «Хай буде вільна Україна на всі віки, на всі часи!»:

«І прийде час коли, один каже: Слава Україні!, а мільйони відповідатимуть Героям Слава!» (Степан Бандера).

Сьогодні в наших руках унікальний шанс відстояти самостійність і незалежність України для наших дітей, для майбутнього. Віримо в нашу беззаперечну Перемогу. Вклоняємося тим, хто зі зброєю в руках боронить нашу незалежність!

З Днем Незалежності, рідна, сильна і нескорена Україно!