День захисту дітей

Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей.

З історії свята
Роком зародження свята вважається 1949-ий. На сесії Міжнародної демократичної федерації жінок в Парижі було вирішено заснувати свято, присвячене захисту прав дітей. З наступного року понад 50 країн світу відзначили нове свято. В Україні свято встановлене президентом у 1998 році.

Це свято – нагадування суспільству про необхідність захищати права дитини, щоб усі діти росли щасливими, навчалися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали хорошими громадянами своєї країни.

Сім’я і дитина – це споконвічні цінності, які сповідує український народ, будуючи свою державність та розвиваючи власну культуру. Турбота про дітей, усвідомлення пріоритетності їх інтересів над інтересами дорослих мають стати філософією нашого життя.

Міжнародний День захисту дітей покликаний привернути увагу до дитячих проблем і прав, і нагадує нам, що навіть найменші життя дуже важливі.

З 26 травня в читальному залі Наукової бібліотеки (109 аудит.) діє книжкова виставка «Дитиноцентризм як продуктивна освітня модель». Запрошуємо до перегляду!