День Гідності і Свободи

21 листопада українці відзначають одне із знакових свят в новітній історії України – День Гідності та Свободи. Встановлено на честь початку цього дня двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

Відтоді минуло небагато часу, але, здається, пройшла ціла епоха, так сильно змінилася країна і так сильно змінився світ навколо нас. Біля сотні молодих українців, які прагнули свободи і поваги до себе, не хотіли миритися з владою, яка позбавляла права на вільний вибір свого майбутнього, загинули від куль правоохоронців, але їхній подвиг змінив нас, наші погляди та ставлення до тих процесів, які сьогодні відбуваються в державі.

З метою вшанування громадянського подвигу учасників Помаранчевої революції та Революції Гідності; утвердження демократичних цінностей, ідеалів свободи і справедливості та європейського шляху розвитку України Наукова бібліотека підготувала віртуальний інформаційний калейдоскоп «Про Свободу та Гідність: пророчі вислови В’ячеслава Чорновола».

Жоден ворог не відбере в нас свободу, за яку ми боремося!

Ми щодня доводимо це. На фронті, в окопах, в окупованому місті та селі, без світла чи тепла – ми гідно витримаємо підступність ворожої росії.

Весь світ зрозумів, що для українців гідність та свобода – це не пусті слова, а сенс життя, і ми його досягнемо!

Разом до Перемоги!