Декада академічної доброчесності

...університетська освіта без дотримання етичних принципів
залишатиметься не більше, як напівдиким освітнім полем,
де панують невігластво, обман та корупція.

В. Сацик

Академічна доброчесність – це основа якості освіти, це наша інвестиція в майбутнє. Тому знаковим є той факт, що новий навчальний рік в Сумському педагогічному ознаменувався проведенням декади академічної доброчесності, яка стартує 13 вересня.

Наукова бібліотека долучається до комплексу загальноуніверситетських заходів та в рамках просвітницької роботи з академічної доброчесності пропонує:

серію тренінгів:

  • Наукова робота без плагіату;
  • Репозитарій eSSPUIR: особливості наповнення та пошукові можливості;
  • Принципи роботи антиплагіатної системи Strikeplagiarism.com;
  • Міжнародні стилі цитування.

віртуальну виставку «Академічна культура дослідника в освітньому просторі».

лекції з інформаційної культури для першокурсників «Інформаційні ресурси та послуги Наукової бібліотеки Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка» (читальний зал № 1).

Основне завдання заходів: аналіз актуальних питань в дослідженні академічної доброчесності – боротьба з плагіатом, формування етичних норм академічної спільноти, виховання інформаційної грамотності, підвищення мотивації навчання тощо.

Час проведення: 13–26 вересня 2021 року

Місце проведення: Зал інформаційних технологій (к. 273), читальний зал № 1 (к. 109)

З метою популяризації принципів і норм академічної доброчесності та дотримання наукової етики серед здобувачів вищої освіти Наукова бібліотека на власному сайті підтримує сторінку «Академічна доброчесність».

Долучайтесь до інформаційних заходів Наукової бібліотеки. Давайте разом впроваджувати європейські цінності академічної доброчесності в освітній процес!