Читання під час війни

Нація, яка читає навіть у часи війни, непереможна!

Розуміємо, що не всі можуть і хочуть повернутися до звичної рутини, зокрема до читання. Але знаємо, що є й ті, для кого книжки стають розрадою та допомогою у складні часи.

Майбутнє світу залежить від читання, і це не порожні слова. Роль читання полягає передусім у тому, щоб людина з дитячих років не тільки знала, що таке добро, правда, честь, духовна краса, але й відчувала непримиренність до зла, неправди, безчестя, потворності.

Сьогодні ми радимо читати українських письменників і поетів, бо наша література дає відповіді на військові виклики, багато поколіннь вже пережило те, що переживаємо ми зараз, і все це закарбовано в текстах. Читання лікує і знімає стрес.

СЕРГІЙ ЖАДАН (23.08.1974)

https://www.facebook.com/serhiy.zhadan (офіційна сторінка автора)

Відомий український письменник, поет, перекладач, громадський діяч. Автор романів «Депеш Мод», «Ворошиловград», «Месопотамія», поетичних збірок «Цитатник», «Ефіопія» тощо.

За версією польського видання Gazeta Wyborcza Сергій Жадан став людиною року 2022.

«Він не виїхав, попри те, що росіяни жорстоко бомбардують місто, а зайнявся тим, для чого покликані письменники під час війни: підняття настрою людей, заспокоєння їхніх сердець, організація концертів у сховищі Харківського метро», – йдеться у виданні.

Раніше харківський митець отримав німецьку Премію свободи.

Літературні твори Сергія Жадана одержали численні національні та міжнародні нагороди (Золоті письменники України (2012), Книга року BBC (2006, 2008, 2014), Angelus (2015), ЛітАкцент року (2017, 2018), Премія імені Василя Стуса (2017), BookForum Best Book Award (2020), були перекладені тринадцятьма мовами, зробивши автора одним з найвідоміших сучасних українських письменників.

https://knigogo.com.ua/chitati-online/voroshylovgrad/

https://www.ukrlib.com.ua/books/printit.php?tid=14851

https://uk.bookmate.com/authors/Fulo9CL5

Читайте!

Пропонуємо переглянути буктрейлер, створений Науковою бібліотекою за мотивами роману Сергія Жадана «Ворошиловград» https://www.youtube.com/watch?v=wgZog-ZaNmk