Бібліотека вдячна

Для усіх поціновувачів творчості видатного українського філософа Григорія Сковороди, які володіють польською мовою, є гарна новина — до фонду Наукової бібліотеки надійшла польськомовна версія видання «Дорогами Сковороди. Слобідська Україна». Це черговий неоціненний подарунок від БО «Благодійний фонд Дениса Парамонова» в межах проєкту Культурний_код. Книга виконана у стилі культурно-історичного путівника меморіальними місцями та архівними документами, пов’язаними з ім’ям Григорія Савича Сковороди. На обкладинці видання є відгуки експертів з Польщі, які досліджують творчий шлях видатного українця. Також на відміну від україномовної версії у польському варіанті додано кілька нових фотоілюстрацій.

«Сьогодні український та польський народи є дуже близькими. Саме Польща фактично першою із західних країн почала приймати у себе українців після 24 лютого 2022 року. Багато українців вивчають польську мову. Тому польська версія книги «Дорогами Сковороди. Слобідська Україна» насправді ще більше скріплює побратимські стосунки українського та польського народів», — зазначили у Фонді.

Нагадаємо, що раніше Наукова бібліотека за ініціативи Фонду Дениса Парамонова  в межах проєкту «100 книг для 100 бібліотек України» отримала видання «Григорій Квітка-Основ’яненко: від Основи до Харкова» дослідника історії Андрія Парамонова і україномовне видання-подорож від дослідників слобожанської старовини і шанувальників мандрівок В’ячеслава Горбоносова та Андрія Парамонова «Дорогами Сковороди. Слобідська Україна».