Бібліотека – спільнодія для твоєї мрії

Цьогоріч День бібліотек ми відзначаємо в умовах воєнного стану. Уся країна об’єдналася для боротьби з рашизмом. Бібліотеки України не лише не припинили свою діяльність, а й згуртувались та мобілізували всі наявні ресурси задля надання волонтерської, соціальної, психологічної та інформаційної підтримки тим, хто цього потребує.

Девіз 2022 року Української бібліотечної асоціації «Бібліотека – спільнодія для твоєї мрії». Зараз нашою спільною мрією є Перемога у війні з росією. І бібліотеки є тим місцем, де ми всі об’єднуємося та спільно діємо, кожен з нас зараз на своєму місці, на своєму маленькому фронті з усією стійкістю та волелюбністю наближає нашу велику мрію ‒ Перемогу.

Бібліотеки – один з інструментів нашої цивілізації, який вже багато століть доводить свою ефективність в процесах збереження, накопичення і передачі людських пізнань.

Всеукраїнський день бібліотек – це гарна нагода підтримати рідну книгозбірню.
Будемо безмежно раді:

  • коротенькому посту в соціальних мережах;
  • селфі за читанням улюбленої книжки;
  • селфі з книгою в улюбленому куточку рідного міста;
  • фото в стінах бібліотеки.

Свої дописи та світлини позначайте хештегом #Ukrlibraryday22

Традиційно напередодні свята Наукова бібліотека університету проводить акцію «Подаруй бібліотеці сучасну українську книгу!». Запрошуємо всіх шанувальників книги долучитися до ініціативи та зробити посильний внесок у примноження фондів бібліотеки. Звертаємось до викладачів, науковців, аспірантів, здобувачів вищої освіти та співробітників, – до всіх, кому не байдужа доля науки, освіти та культури, – дайте нове життя вашим книгам та зібранням! Якщо Ви автор книги – Ваш творчий і науковий здобуток буде збережено для наступних поколінь та знайде визнання вдячної читацької аудиторії.

З Всеукраїнським днем бібліотек!

Святкуймо разом!