Бібліотека – безліч можливостей для тебе

Шановні першокурсники!

Наукова бібліотека СумДПУ імені А. С. Макаренка щиро вітає вас зі вступом до університету! Бажаємо яскравих студентських років та успішного професійного майбутнього!

Щоб стати професіоналами своєї справи, духовно багатими, фізично здоровими, інтелектуально та культурно розвиненими людьми, патріотами своєї держави потрібно багато працювати. Почніть з найкращого старту – з БІБЛІОТЕКИ.

Наукова бібліотека Сумського державного педагогічного університету – структурний центр для інформаційного забезпечення освітніх, науково-дослідних і педагогічних процесів, що сприяє інтеґруванню Університету у світовий науковоосвітній простір, реалізації політики відкритого доступу, навчанню та консультуванню дослідників та здобувачів вищої освіти щодо підвищення наукової активності, культури академічної доброчесності, креативний простір для комунікації та реалізації інноваційних та культурних проєктів.

Стратегія розвитку НБ Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка на 2021–2025 роки

До Ваших послуг:

  • спеціалізовані читальні зали, абонементи навчальної, наукової та художньої літератури;
  • бібліотечний фонд, який нараховує понад 900 тис. примірників;
  • безкоштовний Інтернет + WiFi;
  • Е-каталог;
  • Інституційний репозитарій;
  • передплачені БД (ЦУЛ, Scopus, ScienceDirect, Spinger Nature);
  • web-сайт НБ.

Наукова бібліотека дбає про комфорт своїх користувачів і пропонує новітні онлайн сервіси:

Шановні першокурсники!

Для того, щоб допомогти вам краще зорієнтуватися у бібліотечно-інформаційному просторі, Наукова бібліотека організовує місячник першокурсника. Ідея цьогорічних заходів «Бібліотека – безліч можливостей для тебе».
В програмі місячника:

  • запис студентів всіх інститутів і факультетів, зарахованих на 1 курс денної форми навчання, ознайомлення з правилами користування НБ СумДПУ, з організацією роботи бібліотеки, документальними та інформаційними ресурсами, умовами доступу до них (Центральний читальний зал №1 – 109 аудит., з 2.09.2021 року);
  • видача комплектів підручників (абонемент навчальної літератури – 163 аудит.) відповідно до графіка видачі літератури. Комплекти будуть видаватись кожному студенту особисто.
  • оглядова екскурсія бібліотекою.

Зареєстрований користувач індивідуально обслуговується всіма відділами НБ. Порядок обслуговування, доступ до бібліотечних фондів та інформаційних ресурсів, перелік основних послуг і умови їх надання визначаються Правилами користування бібіліотекою СумДПУ імені А. С. Макаренка.

Бібліотека – справжній помічник у навчанні та студентському житті!
Слідкуйте за нами та будьте в курсі останніх новин!

Сайт бібліотеки
Facebook
YouTube
Instagram