29 січня – День пам’яті героїв Крут

«Недаремно пролилася кров тисяч українських інтелігентів та молоді, коли вона принесла духовне визволення від найтяжчого і найшкідливішого московського ярма: добровільно прийнятого духовного закріпачення»!

М. Грушевський

29 січня вшановуємо пам’ять героїв Крут – українських студентів, захисників Української Народної Республіки, які ціною власного життя зупинили більшовицький наступ на Київ у 1918 році.

Бій під Крутами став для Українського народу символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність, прикладом для сучасних захисників України, як успішно боротися проти численного ворога.

Минули роки, змінилися покоління… Між тими подіями і подіями, які відбуваються в нашій державі тепер, символічно можна провести історичну паралель. Чи не нагадують описані події 1918 року події сьогодення, коли українські солдати на смерть стоять за Київ, Донбас, Харків, Херсон, УКРАЇНУ…?!

На вшанування Дня Пам’яті Героїв Крут Наукова бібліотека пропонує ознайомитись з:

  • книжковою інсталяцією «Це був бій не за станцію Крути… Це був бій за Україну»

Молодь була і залишається однією з рушійних сил, що наближають перемогу України. Як на фронті, так і в тилу.

Цінуємо подвиг кожного. Вшановуємо пам’ять героїв, загиблих під Крутами. Пам’ятаємо тих, хто віддав своє життя в боротьбі за незалежну Україну. Шануємо наших захисників, хто сьогодні боронить Українську державу.

Слава Героям! Слава Україні!