150 років досвіду, традицій та професійності

21 вересня (3 жовтня) 1874 року – відправна точка в історії Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка. Це дата офіційного відкриття Глухівського учительського інституту. А через два дні розпочались вступні іспити. Із 66 чоловік, які подали заяви, на екзамени з’явились 39 абітурієнтів. Зараховано було 20 чоловік різного віку.

З великою радістю та глибокою шаною до всіх поколінь великої університетської родини вітаємо вас зі славним ювілеєм – 150-річчям від дня заснування університету! Ювілей – це завжди час підбиття підсумків, роздумів про досягнення та успіхи, візія майбутнього.

Ви маєте чим пишатися! Ваш Університет десятиліттями зрощує видатних педагогів, лідерів інтелектуальної думки, особистостей, які творили й творять історичні зміни, постатей, якими захоплюється Україна та світ. Вам є куди рости і до чого прагнути! Професіоналізм, Патріотизм, Доброчесність, Академічна свобода, Прагнення до змін, Духовність – це ті цінності, які сповідує Глухівський педагогічний – сучасний європейський заклад вищої освіти, де шанують академічні традиції й творять майбутнє національної освіти і науки.

Щиросердечно вітаємо університетську спільноту з поважним ювілеєм! Зичимо й надалі залишатись в авангарді освітнього простору української держави, творчих злетів, сміливих задумів та їх реалізації, невичерпної снаги, сили духу, натхненного наукового і творчого пошуку, міцного здоров’я, миру і добра всім і кожному, хто причетний до становлення і розбудови Глухівського національного педагогічного університету!